Krantenartikel

Bert
Bert Meirhaeghe
Posts: 141

jow,

Is er iemand die het krantenartikel over onze KLJ van het wekelijks nieuws kan inscannen?
Kunnen het misschien op de site plaatsen of zo, putte?
Ik heb zelf het artikel en een scanner, maar het artikel is al zodanig verfrommeld dat de scan op de ballen trekt.

mvg,

Bert

2008-01-21 18:05:28
Putte
Putte
Posts: 231

Een aparte sectie "Pers" zou pas echt cool zijn, met alle krantenknipsels die we nog kunnen vinden. In het lokaal hangen er in elk geval nog een paar. Maar jah, meestal is 't "leider Bart" die er op staat

We hebben nochtans al regelmatig in de gazet gestaan, maar 't meeste is verloren vrees ik.

2008-01-21 18:34:07
Merlier
Merlier
Posts: 329

De avonturen van leider bart, nu te volgen op kljwaregem.be

zeg bert kunde da dingske ni platstrijken ofzo?

anywho kwil et wel eens lezen

2008-01-21 20:03:17
Bert
Bert Meirhaeghe
Posts: 141

kzal eens kijken.
Maar iemand die het wekelijks nieuws nog heeft liggen, tell me

tis nog een schoon artikel hoor, de tekst heb ik:
KLJ Waregem draagt haar waarden nog steeds hoog in het vaandel

„Het accent ligt vooral op sportiviteit”

WAREGEM – De Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ) van Waregem bestaat maar liefst 75 jaar en trekt nog steeds jongeren vanaf 16 jaar aan. Hun agendapunten? „Veel sportactiviteiten en natuurlijk ambiance troef hier.” Binnenkort hopen ze hun lokaal uit te breiden met een extra bergruimte.

De Waregemse KLJ telt nu in het totaal 69 leden, waarvan een 40tal actieve leden, zowel mannen als vrouwen. Toch is het niet evident om nog leden te vinden: „Het computertijdperk neemt het meer en meer over”, getuigen leden Bert Meirhaeghe (26), Stijn Waelkens (25) en Kristof Waelkens (26).

Jeugdvereniging vs KLJ

„Het grootste verschil met een jeugdbeweging zoals de Chiro of de KSA is dat wij jongeren aantrekken vanaf 16 jaar”, geeft Bert mee. „Daardoor hebben we al een heel ander publiek.” Toch zijn de activiteiten in de grote lijnen hetzelfde: „Elk jaar gaan we ook op kamp en dat doen we ook met de fiets. Alleen hebben we geen vast uur om op te staan en geen vast uur om te gaan slapen.” Het accent van hun activiteiten ligt niet enkel op het sportieve, maar ook op het culturele aspect. „Tijdens onze jaarlijkse verrassingsreis in augustus, plannen we altijd een cultureel uitstapje in de voormiddag en in de namiddag meten we dan onze sportieve capaciteiten”, voegt Kristof er aan toe.

Een ander groot verschil is dat veel leden van de KLJ al werken. „Dat is het grootste onderscheid met een studentenclub. Wij verwelkomen zowel studenten, meestal de jongere garde, en werkenden.”

Tot je 35ste mag je lid zijn van de KLJ. „Maar het is een feit dat onze leden wat meer afstand nemen eens ze getrouwd zijn.”

De boer op

KLJ, zoals de naam al laat vermoeden, trok vroeger vooral boeren aan. „We hebben natuurlijk wel nog leden onder ons die boer zijn, maar die zijn schaars”, lacht Bert. „We grappen altijd dat we met ons allen een huis kunnen bouwen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen”, voegt Stijn er aan toe. „Eigenlijk is iedereen welkom bij ons. We zijn een hechte vriendengroep die graag samen plezier maken en eens een stapje in de wereld zetten.”

Elk weekend stippelt de KLJ een aantal activiteiten uit. „We leggen het accent vooral op het sportieve en proberen indien mogelijk ook de link met onze boerenachtergrond in ere te houden.” De KLJ verloochent haar roots niet en daarom zijn volkse sporten zoals volksdans, de jaarlijkse piramidebouw en touwtrekken vaste waarden binnen de KLJ. „Om de twee jaar strijden de Belgische KLJ’s tegen elkaar om het Landjuweel, een groots opgezet sportfeest.”

Daarnaast is de KLJ ook een fervente bezoeker van de activiteiten van hun collega-KLJ-ers. „We leven ons heel vaak uit op de fuiven van de andere KLJ’s.”

Guiness Book of Records

Een andere vaste waarde binnen de KLJ is het vendelzwaaien voor de mannen en het wimpelen voor de vrouwen. „Dat is een intensieve sport die al een hele geschiedenis binnen de KLJ kent.” Toch is er geen enkel lid verplicht om hieraan deel te nemen. „Nu zijn we bij de mannen met zo’n achttal en bij de vrouwen staat de teller op twaalf.”

„Het is voor vele een ongekende wereld”, geeft Stijn toe. „Toch mag je de sport niet onderschatten. Met een metershoge vlag zwaaien is niet altijd zonder gevaar. Wanneer die op je gezicht valt, hou je er heel wat blauwe plekken aan over.”

„We verloochenen onze boerenachtergrond niet”


Nu en dan nemen ze deel aan tornooien. „Doordat we nu al wat ervaring hebben opgebouwd, starten onze trainingen een zestal weken voor de wedstrijd. Een week voor het evenement drijven we onze trainingen op tot een dagelijkse oefensessie.” De Waregemse vendelzwaaiers mogen zich West-Vlaams kampioen noemen. „Al moeten we wel toegeven dat er maar drie groepen meedingen naar de titel”, gniffelt Kristof. Ook de vrouwen hoeven niet onder te doen, want zij wonnen al meermaals het Westjuweel, een onderlinge competitie tussen 30 wimpelgroepen.

De vendelzwaaiers hebben bovendien ook een plaatsje bemachtigd in het Guiness Book of Records: „Afgelopen zomer hebben we samen met zo een 800-tal mensen in Beveren-Waas het record gevestigd van het grootste aantal vendelzwaaiers ooit samen.”

Nieuwe berging

De KLJ diende onlangs een aanvraag bij de gemeenteraad in voor een nieuwe berging. „Ons lokaal in de oude kantine van de Racing in Waregem begint stilaan te klein te worden”, vertelt Kristof. „Door de organisatie van tal van activiteiten en evenementen, hebben we al heel wat materiaal. En dat is niet alleen een gewone bal die we een plaatsje moeten kunnen geven.”

„Ik bezocht onlangs de gebouwen van de KLJ en ze kampen inderdaad met plaatstekort”, geeft Jo Neirycnk (CD&V), schepen van Jeugd mee. „Het is ook ons doel om jeugdverenigingen in Waregem een goede locatie aan te bieden.” Het schepencollege is er wel nog niet uit waar en wanneer de nieuwe berging er komt. „In de gemeenteraad moeten we nu nog de verschillende mogelijkheden bespreken. Ofwel breiden we hun bestaande gebouw uit met extra bergruimte ofwel kijken we uit naar een nieuwe locatie.” Ook wanneer de KLJ haar extra bergruimte krijgt, is nog niet bekend.

De leden van de KLJ zijn alvast heel opgezet met het initiatief: „Vroeger stockeerden we ons materiaal in de hangaars van leden-boeren, maar doordat die hier stilaan aan het uitsterven zijn, moesten we op zoek gaan naar een nieuwe oplossing. Toch kunnen we niet dromen van een betere locatie. Ons terrein is wat afgelegen, wat het landelijke benadrukt en we hebben bovendien pal voor ons deur een leuk pleintje.” (KN)

Op 9 februari organiseert de KLJ haar jaarlijkse ‘Halve Liter Fuif’ in de Waregemse Expo. Meer informatie op www.kljwaregem.be

2008-01-21 20:12:56
Claas
Claas Van Assche
Posts: 238

nice getypt, ik ziet al ni echt zitn vo da te lezen, laat staan vo da te typn

2008-01-21 20:14:49
Merlier
Merlier
Posts: 329

Ik betwijfel da bert da allemaal eeft getypt in zo een korte tijd ze (zonder fouten ^^)

blij dak et eb kunnen lezen

2008-01-21 20:25:41
Claas
Claas Van Assche
Posts: 238

nja get daar wel een punt, sta een beetje te schoon in alineas en mee streepkes en ditjes en datjes

2008-01-21 20:26:58
Lode
Lode Coopman
Posts: 62

alles getypt ofwa
kucht

2008-01-21 21:08:05
Lies
Lies Vansteenkiste
Posts: 54

KLJ Waregem (alweer) in de krant : 1e plaats touwtrekken Oeselgem 1-7-2011

Hier het artikel en hier de foto's.

(met dank aan het opmerkzame oog van Martijn )

2011-07-07 18:15:29
Lies
Lies Vansteenkiste
Posts: 54

ARTIKELS WEKELIJKS NIEUWS & KRANT VAN WEST-VLAANDEREN :
Tweejaarlijks Landjuweel, hét hoogtepunt van de sportieve werking van de Katholieke Landelijke Jeugd, voor het eerst in tien jaar nog eens in onze provincie
"DAT GROEPSGEVOEL VAN DE KLJ GEEFT JE EEN KICK"
WAREGEM/LENDELEDE Meer dan 2.000 KLJ'ers van zowat 70 afdelingen strijken komend weekend in Waregem neer voor het Landjuweel, de tweejaarlijkse apotheose van het KLJ-sportgebeuren. Het is tien jaar geleden dat onze provincie dit evenement nog eens mocht organiseren. En dat is geen jaar te vroeg. "Onze beweging is met zowat 5.500 leden sinds jaar en dag het best vertegenwoordigd in deze provincie", weet provinciaal voorzitter Bert Hanssens uit Lendelede.
Door Tom Van Houtte
De KLJ, zijn dat niet de boerkes van het platteland ? Er verschijnt een veelbetekende glimlach op Berts gezicht als we hem dat cliché voor de voeten gooien. "Ik betwijfel of momenteel nog een vijfde van onze leden een landbouwachtergrond heeft. Ooit waren wij dé jeugdbeweging van de boeren, ja, maar anno 2011 moet je die kwestie toch een beetje nuanceren", stelt Bert. "Laat ons zeggen dat de KLJ, zeker in West-Vlaanderen, plattelandsgericht is terwijl de Chiro meer kinderen en jongeren van de stad aantrekt. In de grootsteden vind je ons nauwelijks of niet. Toch zijn we op Vlaams niveau bekeken de op drie na grootste jeugdbeweging en bij de +16-jarigen zelfs de allergrootste."
Op die leeftijd kan je pas toetreden tot de meeste West-Vlaamse KLJ-afdelingen, al zijn er ook uitzonderingen zoals Loppem en Proven die al kinderen vanaf zeven jaar toelaten. "Dat lange wachten heeft toch iets speciaals. Als boerenzoon - ja, ik ben er nog zo eentje - begon ik op mijn veertiende echt uit te kijken naar mijn lidmaatschap. Ik was het dan ook met de paplepel ingegeven, want mijn ouders zijn altijd notoire KLJ'ers geweest. Het is de start van je leven als jongere, je gaat voor het eerst uit..."
Water bij de wijn doen
Eén adres daarvoor : de KLJ-fuiven in hangars, in feesttenten op weides waar het gras enkelhoog staat en op andere locaties waar de geur van de boerenbuiten nooit veraf is. "Weet je, het is door de organisatie van zulke evenementen dat jongeren compromissen leren sluiten. Je moest eens weten wat voor gehakketak de opmaak van die kalender elk jaar oplevert. Er moet uiteindelijk altijd iemand water bij de wijn doen. Maar hoe ver ze ook zijn, als West-Vlaamse KLJ'er probeer je zo veel mogelijk van die fuiven in de provincie mee te pikken. De meesten van ons kunnen tenslotte al met de auto rijden, dus is vervoer geen belemmering."
Er zijn nog verschilpunten tussen de KLJ en andere jeugdbewegingen. Dat er geen wekelijkse bijeenkomsten zijn bijvoorbeeld. "Bij ons in Lendelede wordt wel om de twee weken een activiteit georganiseerd", aldus nog Bert Hanssens. "Ofwel gaat het om een commercieel gebeuren - denk maar aan karten - ofwel steken we zelf iets in elkaar : kennismakingspelletjes, droppings... Overigens kun je bij de KLJ als twintiger nog gewoon lid zijn, zonder dat je de morele plicht voelt om een functie als leider op te nemen. Je bent er ook pas op je zestiende ingestapt, hé."
Het katholieke gehalte van de beweging moet je volgens Bert niet al te letterlijk nemen. "We zijn katholiek in die zin dat we openstaan voor iedereen, ook voor mensen van een ander geloof. Kinderen die niet gedoopt of gevormd zijn, zullen we niet weigeren. Wat niet betekent dat er nooit tijd is voor bezinning. Integendeel : op provinciaal en nationaal niveau openen we er elke vergadering mee."
Hoogtepunt van sportwerking
Het codewoord bij de Katholieke Landelijke Jeugd is groepsgevoel. Ook en vooral op het hoogtepunt van de sportwerking : het Landjuweel. "Noem dat een festival op KLJ-wijze. Je ontmoet er collega's die je lang niet meer hebt gezien en met wie je in het beste geval contact hebt gehouden via de moderne middelen. En dan die disciplines en nummers waarop je zolang hebt geoefend die je allemaal op hetzelfde moment tot uitvoering brengt, dat geeft een kick."
De verscheidene sportdisciplines waarvan sprake zijn dans (volksdans en jazz), vendelen (vlaggenzwaaien met grote vlaggen voor jongens), wimpelen (vlaggenzwaaien met kleine vlaggen voor meisjes), piramide bouwen (acrobatische constructies) en touwtrekken. "Met de meeste van die zaken weten de Waregemse KLJ'ers wel raad. Bovendien konden ze een ijzersterk dossier voorleggen. We krijgen twintig hectare land ter beschikking, het stadsbestuur subsidieert en we zijn zelfs in het officiële programma van de Waregem Koersefeesten opgenomen. Redenen genoeg dus om na Ingelmunster 2001 naar de paardenstad te trekken", somt Bert op.
Om een gooi te doen naar de prestigieuze Landjuweel-trofeeën is een zomerlang oefenen een must. "Vendelen en wimpelen zijn het moeilijkst om helemaal van nul aan te leren", bedenkt Bert. "Maar oefening baart kunst. In de laatste week voorafgaand aan de strijd is het elke dag trainen geblazen. De beste zeven afdelingen per discipline mogen in de namiddag op het middenplein demonstreren. Geloof me : daar wil iedereen bij zijn !"
Door Tom Van Houtte
Krant Van West-Vlaanderen - 19-08-2011
-------------------------------------------------------
Waregem gastheer van tweejaarlijkse sportieve strijd van Katholieke Landelijke Jeugd
MEER DAN 2.000 KLJ'ERS STRIJDEN OM LANDJUWEEL
Waregem - De stad ontvangt zondag 21 augustus de grootste vendel-, wimpel- en dansmanifestatie van Europa, want KLJ Waregem heeft dit jaar de eer gekregen om het tweejaarlijkse Landjuweel te organiseren. Komend weekend zal een 70-tal KLJ-afdelingen uit heel Vlaanderen naar de Caseelstraat in Nieuwenhove afzakken.
Door Eline Declercq
Elke KLJ-afdeling krijgt tweejaarlijks een brief in de bus waarmee ze zich kandidaat kan stellen om het Landjuweel te organiseren. Het Landjuweel is een nationale KLJ-sportcompetitie waarin alle afdelingen het in vijf verschillende disciplines - touwtrekken, vendelen (grote vlaggen), wimpelen (kleine vlaggen), piramides bouwen en dansen - tegen elkaar opnemen. Het Landjuweel wordt om de twee jaar georganiseerd en voor elke editie mag een andere Vlaamse provincie de rol van organisator op zich nemen. Dat betekent dus dat het tien jaar geleden is dat West-Vlaanderen de manifestatie mocht verwelkomen. Toen vond de wedstrijd in Ingelmunster plaats, in 1991 was Hooglede gastheer.
Perfect dossier
Het Landjuweel is een evenement dat organisatorisch niet te onderschatten valt. "We schatten dat er 2.500 tot 3.000 mensen zullen opdagen, van wie zeker 2.000 KLJ'ers. Dat betekent dat wanneer afdelingen een aanvraag indienen om het Landjuweel te mogen organiseren, ze een geschikte locatie van minstens acht hectare moeten kunnen voorleggen", vertelt Gerrit Beutels, coördinator Landjuweel van KLJ nationaal. Zo gezegd, zo gedaan. De Waregemse KLJ diende een dossier in dat volgens Gerrit nagenoeg perfect was. "De KLJ van Waregem neemt deel aan de sportwerking en dus legde ze in haar motivering de nadruk op het sportieve gebeuren en niet op de randanimatie. Die factor gaf voor ons de doorslag, want op het Landjuweel staat sport centraal." Ook de geschikte locatie was een meevaller. "De familie Delbeke-Declerck stelt haar akkers ter beschikking en ook dat aspect heeft ervoor gezorgd dat de Waregemse afdeling de manifestatie mocht organiseren. Er zijn ook een 300-tal KLJ'ers ingeschreven die op de camping zullen verblijven.
De kampeerders slaan hun tenten op op de even verderop gelegen terreinen van de familie Polfiet-De Baere", vult de coördinator van KLJ Waregem Koen De Smet aan.
Weekend vol activiteiten
De KLJ'ers hebben een druk programma voor de boeg. Vrijdagavond wordt het weekend feestelijk ingezet met een fuif en zaterdag trekken ze naar de Gavers. 's Avonds treedt Replay op, een covergroep uit de Westhoek, maar dat optreden is enkel voor KLJ'ers toegankelijk. Zondag gaat de strijd om het Landjuweel dan effectief van start. "Om acht uur 's morgens beginnen de reeksen en elke afdeling moet voor een jury van 150 KLJ-leden aantreden. In totaal zijn er een twintigtal verschillende disciplines, want naast de vijf algemene disciplines worden sommige nog eens onderverdeeld. Zo zijn er disciplines die naargelang de moeilijkheidsgraad ingedeeld worden en andere disciplines worden al dan niet op muziek uitgevoerd. De jury, die bestaat uit KLJ'ers uit heel Vlaanderen, deelt punten uit en in de namiddag moeten de beste acht groepen opnieuw optreden tijdens het feestprogramma", vertelt Koen. "Die dag is ook het grote publiek meer dan welkom, want er wordt ook randanimatie voorzien. Defensie zal een deathride opstellen en er zullen ook volksspelen voorzien worden."
Chiro helpt mee
Het Landjuweel organiseren doe je niet zonder steun van verschillende partijen. "We verwachten dat al onze KLJ-leden meehelpen, maar we vinden het belangrijk dat de Waregemse KLJ'ers ook zelf kunnen deelnemen aan de wedstrijd. In totaal kunnen we op een 150-tal medewerkers rekenen en ook leden van de Chiro helpen met plezier een handje mee. We zijn ook Stad Waregem en een aantal sponsors dankbaar voor de financiële steun die ze bieden", zegt Koen.
En welke prestaties mogen we van de Waregemse KLJ verwachten ? " Onze afdeling is een beetje een uitzondering. Aan het piramidebouwen en volksdansen doen we niet mee, maar bij het touwtrekken zijn we wel van de partij. Bij het vendelen (mannen, red.) doen we mee voor de eer, maar bij het wimpelen (vrouwen, red.) mikken we op de top 10. Laat ons zeggen dat we graag in de finale van het wimpelen willen geraken. Het dansen, vendelen en wimpelen gebeurt trouwens op eigentijdse muziek", besluit Koen.
www.klj.be/landjuweel
Door Eline Declercq
Krant Van West-Vlaanderen editie Gaver - 19-08-2011
--------------------------------------------------------------------
Landbouwgezin Delbeke met KLJ verstrengeld

"LOGISCHE KEUZE"
Nieuwenhove/Waregem - Een KLJ-afdeling die het Landjuweel wil organiseren, moet in haar aanvraag een geschikte locatie opgeven. KLJ Waregem kwam al snel bij de familie Delbeke-Declerck terecht. Het is immers niet ver zoeken naar een link tussen het gezin en de vereniging.
Kristof Delbeke (21), een van de kinderen van het echtpaar Delbeke-Declerck, is sinds zijn 15de lid van de Katholieke Landelijke Jeugd. Ook zijn broers Hendrik (20) en Koenraad (17) zijn overtuigde KLJ'ers en hun zus Stefanie (23) zat lange tijd in de Chiro. "Een aantal KLJ'ers vroeg mij of ze het Landjuweel op onze akkers zou mogen organiseren en ik heb het thuis eens aangekaart. Mijn ouders gingen redelijk snel akkoord. Mijn vader is ook nog lid geweest van de KLJ, ik herinner me zelfs dat hij deel uitmaakte van de vendelploeg. Heel concreet stellen we onze grasvelden ter beschikking van de manifestatie. We hebben gras gezaaid en het ook regelmatig afgereden. Dat klinkt misschien idioot, maar het is wel de basis om zo'n evenement te kunnen laten plaatsvinden." Kristof zal tijdens het Landjuweel een eerder organisatorische rol vervullen. "Uit tijdsgebrek neem ik aan geen enkele sportdiscipline deel. Ik studeer agro- en biotechnologie aan de Katho in Roeselare en mijn studies slorpen heel wat van mijn vrije tijd op. De KLJ organiseert naast het sportieve gedeelte ook elke week een activiteit voor haar leden en daar neem ik wel aan deel", voegt Kristof er nog aan toe. (ED)

Krant Van West-Vlaanderen editie Gaver - 19-08-2011
---------------------------------------------------------------------------------
"ALLES VERLIEP PERFECT"
Kristof Waelkens en Bert Destoop die samen met vele collega's van de Waregemse KLJ zondag dienst uitmaakten maar ook mee de driedaagse hielpen organiseren waren heel tevreden want het is verre van eenvoudig om duizenden bezoekers en dan ook nog eens honderden deelnemers een vlot verloop te verzekeren. "Alles verliep perfect", vertelde Kristof. "Ongelooflijk hoe vlug het allemaal voorbij is. Zodra wij vernamen dat KLJ Waregem het Landjuweel 2011 mocht organiseren zijn we beginnen brainstormen. Vergeet niet dat je ook alle Vlaamse afdelingen hoort uit te nodigen. Daar gaat heel wat schrijf- en mailwerk aan vooraf. En het moet gezegd : met de 76 ingeschreven afdelingen zijn wij heel tevreden. Ik denk dat het zelfs een van de grootste bezettingen ooit is. Maar dat is voer voor de statistieken. Het belangrijkste is dat wij iedereen een of meerdere aangename dagen hebben bezorgd."(DJW)
Krant Van West-Vlaanderen editie Gaver - 26-08-2011
---------------------------------------------------------------------------
Apotheose sportwerking brengt ode aan Katholieke Landelijke Jeugd
3.000 BEZOEKERS OP LANDJUWEEL
Waregem - Op een terrein van zeven hectaren aan de Caseelstraat, eigendom van het landbouwbedrijf Delbeke, vond het tweejaarlijkse Landjuweel van de KLJ plaats. De Waregemse afdeling was gastheer en mocht heel wat volk ontvangen tijdens de spelen op zondagnamiddag.
Het was voor de Waregemse KLJ geen sinecure om de collega's van 76 afdelingen uit Vlaanderen te mogen ontvangen. Maandenlang voorbereidingswerk, zelfs meer dan een jaar brainstormen ging eraan vooraf. Het was de eerste keer dat Waregem het tweejaarlijks evenement mocht organiseren en allicht ook de laatste keer. Want zoals de leiding eerder al opmerkte tijdens de voorstelling is het erg moeilijk, of is het zoniet onbestaande, dat een en dezelfde Vlaamse stad of gemeente een tweede editie op zijn activiteitenkalender mag inschrijven. Dat komt omdat elke twee jaar een andere Vlaamse provincie aan de beurt komt. En dan gaat het nog telkens over een nieuwe locatie. "Waregem zal misschien binnen honderd jaar nog eens gaststad zijn voor het Landjuweel. Maar dat is dat onze zaak niet meer."
De driedaagse aan de Caseelstraat verliep hoe dan ook vlekkeloos. Vrijdagavond stond er voor alle KLJ'ers een stevige fuif in de grote feesttent op het programma. En zaterdag ging het richting Harelbeke waar de jonge gasten een bezoekje brachten aan het provinciaal domein de Gavers en er de rijke fauna en flora leerden ontdekken. De hoogdag was zondag met de selecties en proeven van de vijf KLJ-sportdisciplines : touwtrekken, menselijke piramides bouwen, ritmisch dansen, vendel- en vlaggenzwaaien. De afdelingen speelden tegen elkaar en de geselecteerden stootten door naar de finale.
Op een met nadars afgezet middenplein gaven de sportievelingen het beste van zichzelf. Ze zorgden voor een kleurrijk en fel gesmaakt spektakel dat deed denken aan de jaren vijftig en zestig. En zoals de traditie het wil als het feest is in Waregem hoort daar altijd drank bij.
Maar bijvoorbeeld ook een hapje. En daaraan ontbrak het zeker niet op de speelweide aan de Caseelstraat. De Waregemse KLJ had enkele uitstekende cateringspecialisten ingeschakeld die meteen wisten wat het publiek wenste : een snelle hap en een stevig biertje. En voor het overige was er vooral veel fun. Nog een extra troef die de gezelligheid gevoelig verhoogde : het regende die zondagnamiddag niet. En dat was ook al een tijdje geleden.(DJW)

Krant Van West-Vlaanderen editie Gaver - 26-08-2011
-----------------------------------------------------------------------
"VEEL WERK, MAAR OOK VEEL FUN"
Fanny Blondeel volgde het Landjuweel van heel nabij. Zij was een van de verantwoordelijken voor de controle en/of verkoop van tickets op de (speel)weide. "Het gebeurt niet elke dag dat je een demonstratie ziet van niet zo'n populaire sportdisciplines zoals vendelzwaaien of menselijke piramides bouwen. Hoe dan ook : het werkt verfrissend dat je zoiets op een mooie zondagnamiddag mag meemaken." En blijkbaar waren heel wat Waregemnaars het daarover eens. Ze kwamen massaal afgezakt naar het terrein aan de Caseelstraat. De organiserende Waregemse KLJ had er wel voor gezorgd dat er genoeg parkeermogelijkheden waren, zodat niemand zijn wagen aan de kant van de weg moest parkeren. "Een goeie organisatie die zeker een pluimpje verdient", vertelde Fanny. (DJW)

Krant Van West-Vlaanderen editie Gaver - 26-08-2011

2011-09-09 20:12:00