KLJ?  Wie?  Wat?  Waar?  Wanneer?

Wie zijn we?

KLJ Waregem oftewel Katholieke Landelijke Jeugd Waregem is een jongerenbeweging die zich richt op jongens en meisjes vanaf 16 jaar. De roots van de beweging zijn in de landbouwjeugd te vinden, hoewel dat in de tegenwoordige ledensamenstelling iets minder gereflecteerd wordt (ca. 20% van de leden is thuis actief in land- of tuinbouw). Iedereen is welkom dus.

60% van onze leden is tussen de 17 en 23 jaar oud. Ben je nu nog 15, maar word je 16 in de loop van het KLJ-werkjaar (dat begint in september), dan is dat geen probleem.

Zin om lid te worden? Neem zeker eens een kijkje in de ledenlijst! Met een beetje geluk staat er iemand tussen die je al kent en die je in geuren en kleuren alles over onze KLJ-afdeling kan vertellen.

Meer informatie over de provinciale en de nationale KLJ-werking vind je op hun respectievelijke websites.

Wat doen we?

In KLJ Waregem proberen we activiteiten samen te stellen die iedereen aanspreken. Sommige quizzen graag, anderen doen liever ruigere sportactiviteiten buiten. We proberen daarom een zeer gevarieerd programma aan te bieden zodat iedereen zich altijd goed kan amuseren! Tijdens de examenperiodes doen we het bewust was rustiger aan, want we willen ook onze leden ook de beste slaagkansen gunnen.

Concrete voorbeelden van activiteiten zijn muurklimmen, boogschieten, 1 jaar gratis, Casino-avond, sinterklaasfeestje, waagkans, binnen de minuut en bowlen.

Zoals elke jeugdbeweging is het hoogtepunt van ons werkjaar ons 6-daags kamp. We vertrekken met de fiets aan het lokaal naar een toffe locatie waar we 6 dagen alles geven! De kans bestaat dat je de beste week van je leven bij ons beleeft.

In de zomermaanden bieden we ook op woensdagavond sport aan. Als je schrik hebt om in een grote groep terecht te komen, is dit misschien de ideale gelegenheid om eens een avondje KLJ uit te testen.

Waar doen we dit alles?

Sinds 2014 hebben we een nagelnieuw lokaal waar we onze vrijdagavond in kunnen doorbrengen. Dit lokaal staat in het Sint-Margarethapark in de wijk Nieuwenhove, Waregem. Dit park is toegankelijk via de Kapellestraat en de Oblatenstraat.

Adres: Kapellestraat 9a, 8790 Waregem.

Wanneer doen we dit alles?

We geven bijna elke vrijdagavond activiteit vanaf 19u30 in ons lokaal. De activiteit is meestal gedaan rond 23u, maar kan af en toe uitlopen omdat niemand zin heeft om te stoppen! De leden kunnen via de kalender op de site meevolgen wat we de komende weken gaan doen van activiteiten. Als er extraatjes moeten meegebracht worden (vuile kledij, centjes, …) dan wordt dit ook zo meegedeeld op de ledenbrief die aan alle leden gemaild wordt.

Op zaterdagavond spreken we meestal af in het lokaal voor een babbel en om daarna een fuifje mee te pikken.
Op dinsdagavond gaan velen onder ons voordelig zwemmen in De Treffer in Waregem.

Tijdens juli en augustus wordt het wel nog wat drukker:

  • Soms zijn er dan ook activiteiten op zondag (verrassingsreis etc.)
  • Op maandagavond zal je ons op de Kasteelconcerten in Park Casier vinden
  • Dinsdagavond was al bezet :-)
  • Elke woensdagavond sport! Voetbal, volleybal, rugby, hockey... Er komt heelwat aan bod.
  • En we gaan ook nog een week op kamp

Als verveling je vakanties domineert, mag je er gerust van uitgaan dat dat met KLJ verleden tijd zal zijn.

Ik ben verkocht, hoe word ik lid?

De meeste inschrijvingen gebeuren gedurende de eerste weken van september, en het KLJ-jaar gaat vervolgens van start op een zondag naar het einde van diemaand toe. Op die dag doen we een grote rondrit in Waregem (met hooikar of fiets) en proberen we zo veel mogelijk leden aan hun deur op te pikken. De rest van de dag wordt gevuld met eten, een boel ijsbrekertjes, sport en spel en een bescheiden doop.

Maar je kan je uiteraard het hele jaar door inschrijven! Als je gedurende de zomermaanden nog lid wordt, hoef je voor die laatste maanden ook niet de volle pot inschrijvingsgeld meer te betalen.

Het lidgeld bedraagt 25 euro per jaar. Heb je al een broer of zus in de KLJ en woon je nog op hetzelfde adres, dan betaal je een stuk minder.

Als je reeds een of meerdere leden kent, kan die persoon je adres en telefoonnummer doorspelen aan een bestuurslid, en binnen de kortste keren staat er iemand voor de deur om al je verdere vragen te beantwoorden.

Ken je nog niemand, maar schrikt dat je niet af? Laat dan je gegevens na via de ideeënbus op deze website (er staat ook een link in het menu), of mail of telefoneer rechtstreeks naar een van de bestuursleden wiens gegevens je ook op deze website vindt.

Tot in de klj!