Als uw lief niet graag horror-films ziet...

Putte
Putte
Posts: 231

...dan zeg je gewoon "Maar da is gene horror-film! Wie heeft u wijsgemaakt dat The Shining een horror-film is?"

Kijk hier maar, de trailer.

Zalig

2008-05-16 14:21:35
Claas
Claas Van Assche
Posts: 238

oke putte, tis te schaamtelijk vo te zien dat hier niemand op post,
bij deze

2008-06-17 20:52:32
Claas
Claas Van Assche
Posts: 238

en nu serieus , ik kenne die film the shining eigenlijk niet, ist dan zul nen horror film?

2008-06-17 20:53:18
Putte
Putte
Posts: 231

Waarschijnlijk post er niemand omdat er van de regelmatige posters slechts weinigen The Shining kennen?

't Is een algemeen erkend horror-meesterwerk van Stephen King, en werd in 1980 verfilmd door Stanley Kubrick met Jack Nicholson in de hoofdrol. Shamelessly stolen from http://www.digg.be/movie.php?id=539:

[quote]De plot draait rond Jack Torrance (Jack Nicholson), een alcoholische schrijver die net een baan aan een universiteit verloren heeft vanwege zijn drinkgedrag. Om weg te geraken van de drankduivel, aanvaardt hij een baan als winterconciërge van een zomerhotel in Colorado. Samen met zijn vrouw, Wendy, en zesjarig zoontje Danny, neemt hij zijn intrek in het Overlook Hotel, dat tijdens de winter volledig ingesneeuwd zal zijn. Het hotel blijkt spoken te huisvesten en Jack wordt langzaam maar zeker waanzinnig, tot hij aan het einde zijn gezin achterna zit met een bijl.

Wat Kubrick vanaf het begin duidelijk wilde stellen, was dat dit geen conventionele horrorfilm ging worden, die zich afspeelde in duistere hoeken en gaten. In plaats van een bovennatuurlijke thriller over een bespookt hotel, noemde hij het verhaal: the story of one man’s family quietly going insane together. Wat hem interesseerde, was de waanzin van een man die wordt afgesloten van de rest van de wereld, mentale isolatie die tot gekte leidt. Overeenkomstig die wens iets te doen dat nog nooit eerder was gedaan, besloot hij ook visueel diametraal tegenover eerdere, conventionele horrorfilms te gaan staan: zijn film zou baden in een ongenadig wit licht, elk hoekje van elke set zou volkomen zichtbaar zijn.[/quote]

Hier vind je de bekendste scène waar Jack eerst De Drie Biggetjes reciteert waarna hij de badkamerdeur te lijf gaat met een bijl. Deze scène is ook bekend.

Anno 2008 is dit misschien lauwe stuff, maar in 1980 lag dat toch anders. Hier nog twee trailers. Die eerste is een officiële denk ik, de tweede is eentje die een fan gemaakt heeft. Echt goeie vind ik helaas niet. Het grappige van de trailer in mijn eerste post hierboven ligt natuurlijk in het compleet andere effect dat een andere muziekkeuze teweegbrengt.

Op JoeTjoeb vind je nog meer fragmenten, alsook parodieën en zelfs The Lego Shining.

2008-06-18 10:06:38
Merlier
Merlier
Posts: 329

Ja inderdaad, khad nog nooit gehoord van die film zelfs

Maar die scene met "HERE's Johny" ebbek wel al gezien

Die tweede kwam my ook bekend voor, maar dan van een parodie van family guy er op (de film gelovek)

Alsek eens wa tijd over heb zallek em toch es moeten bekijken

2008-06-18 21:39:50
Claas
Claas Van Assche
Posts: 238

ja die eerste scene kwam mij ook bekend voor, daar zijn er oek al genoeg parodien op gebeurt, maarja, ondertss is hier ook eens op geantwoord

2008-06-20 13:16:32